Seven Roleplay başarıdan başarıya koşuyor!

Başlatan Henkai, 13 Eyl 2020 16:37:26

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Henkai


GTA V (Rage MP) üzerinde 2017 senesinden beri başarısını ve faaliyetini sürdüren Seven Roleplay, oldukça iddialı konuştu. Farklı sistemlerin ve gelişmelerin habercisi olan sunucu, günden güne gelişmeye devam ediyor. Globalleşme yolunda giden Seven Roleplay'i kimse durduramayacak gibi gözüküyor. Keyifli demeçler verilen röportaj, sizlerle!


Henkai: 2017 yılından süregelen bir başarı öyküsü ve bu başarıyı daima ileriye taşıma çabası mevcut. Bu başarının sırrı nedir, projenizi ve sizi bu noktaya getiren en önemli pay ne oldu?

GL1TCH1337: Merhabalar,
Öncelikle 2017'de GTA5 üzerine kurmuş olduğumuz bu sunucunun şu an ki başarısından çok başarısızlıkları oldu. Bugün bu noktaya gelmiş olmamızın sebebi son üç yıldır yaşadığımız başarısızlıklar. Ancak bunları biz tecrübe olarak adlandırıyoruz. Öncelikle projenin kuruluş gününden bu yana hiç bir zaman bu platforma ve sunucuya bir oyun olarak bakmadık. Bu proje bizim için 2017'den bu yana her zaman bir iş olarak gördüğümüz bir projeydi. Bu nedenle her zaman bir işi yaparken aklımız bir sonraki aşamadaydı. Bir sistem kodlanıyorsa, harita yapılıyorsa, bir rol yapılıyorsa hep akıllarda tek bir soru vardı. "Oyuncuların istekleri doğrultusunda nasıl daha iyisini yaparız?" Ve tüm bunları düşünürken her zaman ekip içerisinde samimiyete ve dostluğa önem verdik. Ekip içerisinde bizimle gönüllü olarak çalışan ve bu projeye emek veren herkesi hep samimiyetle karşıladık. 2020 yılında tüm tecrübelerimizin ardından kolları daha ciddi ve hırslı bir şekilde sıvayarak büyük değişiklikler yapmaya karar verdik. Tüm bu değişikliklerin ardından üç buçuk ay önce oyunculara sunduğumuz sunucumuz, 2020 yılında text tabanlı GTA5 sunucusu olarak, Türkiye'de yine bu sene bir rekore imza atarak 152 aktif oyuncuya ulaştı. Şu an hala daha günlük olarak akşam saatlerinde 120'e ulaşan aktif oyuncu sayımızla beraber, oyuncularımızın istek ve şikayetleri doğrultusunda bu platformu geliştirmeye ve büyütmeye devam ediyoruz. Her zaman vurguladığımız gibi, bir konuda memnuniyetsiz olan oyuncular bizimle diledikleri zaman iletişime geçebiliyor ve bize hatalı buldukları noktaları anlatıyorlar. Bizim şu an bu noktaya ulaşmamızın bir diğer kilit noktası, memnuniyetsiz oyunculara daha fazla kulak kabartıyor olmamız. Çünkü bizler her ne kadar birer yönetici olsakta, rol yapan birer oyuncu olduğumuz için bu platformu diğer oyuncularla beraber şekillendirmek istiyoruz. Bu dönem bize başarıyı getiren en büyük etkenlerden birisi buydu. Her gün yapmakta olduğumuz 6-8 saat arası sabah bakımları, bizim bu işi artık bir mesai haline getirerek sabah 06.00'da alarm kurarak uyanmamıza, daha fazla çalışmamıza neden oldu. Çünkü bir şeyi başarmak hiç bir zaman hiç bir dalda yeterli olmuyor. Başarıyı tutmanın sırrı her zaman sahip olduğunuz projeyi ileri taşımakla alakalı. Bizde elimizden geldiğince uyandığımız her gün bu projeyi ileri taşımak için çalışıyor olacağız.

Henkai: GTA V kitlesinden memnun musunuz? Oyunculardan ne gibi beklentileriniz var? GTA V modifikasyonları üzerinde bir projeye giriştiğiniz için zaman zaman pişmanlıklarınız oldu mu?

GL1TCH1337: GTA V kitlesinden epey memnunuz. İki kurucu ortak olarak 2009 yılında başladığımız SAMP serüvenimizi 2016 yılında sonlandırarak GTA V'e gelmekte olan bu platformları bekliyorduk. Burada yeni bir oyuncu kitlesinin oluşması ve Türkiye'ye bu platformu daha iyi tanıtmamız önem arz ediyordu. Bu nedenle sosyal medya sitelerinde ve forumlarda yaptığımız resmi reklam çalışmaları, GTA5'in Türkiye'ye tanıtılmasında ve özellikle SAMP oyuncularına tanıtılmasında önem taşıyordu. Ancak GTA V kitlesi kendine has bir kitle ve geçmiş GTA oyunlarında mevcut online platformların aksine, tüm bu oyunlardan daha farklı bir kitle. Bu kitlenin oyuncuları sahip oldukları GTA V grafik imkanları ve dinamikleri dahilinde çok daha gerçekçiliğe ve görsel tasarıma önem veriyor. Bizde bu doğrultuda GTA5 kitlesini 3 yıldır analiz ederek bu kitleye ne tarz şeyler sunmamız gerektiği konusunda fikirlerimizi netleştirdik. Bizim kitleden beklentimiz özellikle 2020 döneminde şu ki, bu platformda oynayan, geçmişte kötü tecrübe yaşamış veya hoşnut kalmamış tüm oyuncuları bir kez daha şans vererek sabırla yaklaşmasını bekliyoruz. Burası oynadığınız farklı sunucu ve platformlardan ayrı bir dünya. Burası, tekrar insanları tek bir çatı altında 3 yıldır topladığımız, başkalarının hiç bir zaman gerçekleştiremediği vaatlerinin aksine iyisiyle kötüsüyle mevcut bir sunucu. Bu sunucu içerisinde gerek mevcut kitlemizle, gerek farklı sebeplerle kaybettiğimiz kitlemizle aktif olarak iletişimde kalmayı istiyoruz. Oyunculardan bu konuda sinirlerini ve problemlerini içine atmak yerine bizimle iletişime geçerek paylaşmalarını bekliyoruz. Çünkü anlatılmamış ve dışa vurulmamış hiç bir problem, kolay kolay gün yüzüne çıkamaz. Bu doğrultuda kitlemizin bizleri de birer oyuncu olarak kabul etmesini ve geri bildirimlerde bulunmasını bekliyoruz ki bu sunucuyu daha ileriye hep beraber taşıyabilelim. Hiç bir zaman bu projeden pişmanlık duymadık. Ancak yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle projeyi askıya almamız gereken dönemlerle ilgili yanlış kararlarımıza dair pişmanlıklarımız oldu. Ancak pişmanlık bir şey ifade etmeyeceği gibi ileriye bakmamız gerektiğini her zaman kabullenerek bu tecrübelerle bir sonraki güne odaklanmak bize bir motive kaynağı oldu. GTA V platformu içerisinde yer alan tüm oyunculardan en büyük beklentimiz, yaşadıkları sıkıntılar doğrultusunda bir anlık öfkeyle gereksiz yere bu kitleyi bölmemeye çalışması. Çünkü gereksiz ve geçici heveslerle bu kitle bölünmeye başlarsa, uzun yıllar boyu oyuncuların tekrar ekipleştirilmeye başladığı ve ayrımcılıkların olduğu bir platform haline gelebilir. Her zaman dediğimiz gibi, bu sunucu hepimizin ve bizlerde birer oyuncuyuz. Öyleyse tek bir çatı altında toplanmamak için hiç bir sebep yok. Her zaman buradayız, konuşmaya veya fikir alışverişi yapmaya açığız.

Henkai: Türkiye'nin ilk ve en büyük Rage MP projesi olmak neler hissettiriyor? Anlık 100-120 oyuncu kapasitesine ulaşan Seven, bazen de 200'ün üstüne çıkabiliyor. Oyuncuları bu projeye bağlayan en önemli etken nedir?

GL1TCH1337: Türkiye'nin ilk ve en büyük projesi olmamızın en büyük nedeni 2017 yılından bu yana resmi olarak yeri geldiğinde ücretleri karşılığında yaptığımız Türkiye çapında reklam çalışmaları. Bugün bu oyuncu sayısına ulaşmamızın sebebi Facebook, Instagram, Twitch gibi platformlarda yaptığımız reklamlar, çok değerli yayıncı arkadaşlarımızın destekleri (Elraen, Zade başta geliyor). Ancak yapılan reklamların yanı sıra bizim sürekli daha ileriye gitme hırsımız, bu projeye katılım gösteren oyuncuları elimizde tutmamızın en büyük kaynağı. Her gün sunucuda aktif olarak bulunan ve değişimi hisseden oyuncular, bizim burada tüm zorluklara rağmen karşılıksız olarak bir şeyler yapmaya çalıştığımızın farkında. Bu nedenle 2019 yılında ulaştığımız 251 oyuncu sayısı, 2020 yılında ulaştığımız 152 oyuncu sayısı gibi başarıların ardında iş ortaklarımız, çalışmalarımız ve hevesimiz yer alıyor. Hedef her zaman tek bir çatı altında bu rekorlarıda aşarak bu platformu büyütmek ve Türkiye'ye daha iyi bir şekilde tanıtabilmek, ardından globalleşmek.

Henkai: Sistemleriniz oldukça fazla ve oyuncuları cezbediyor. Oyuncular ileride ne gibi sistemler görebilecek? Seven Roleplay'de daha farklı ne gibi yenilikler bizi bekliyor?

GL1TCH1337: Mevcut sistemlerimizi bu dönem tamamiyle günümüz Role Play anlayışına uygun olarak dizayn etmeye özen gösterdik. 2020 yılında geldiğimiz şu noktada, Role Play 2010 yılında farklı oyunlarda gerçekleştirilen Role Play imkanlarının çok üstünde yer alıyor. Her şeyin görsel zevke bağlanabildiği ve zenginleştirilebildiği günümüzde hedef her zaman oyuncuyu daha farklı sistemlerle buluşturabilmek. Bu dönem bizim için damga vurmuş yarış sistemi, poker sistemi, mobilya sistemi, tamamiyle dinamik ve sürekli geliştirmeye açık mülk ve araç sistemleri, soygun sistemi oyuncuları sunucuda tutan önemli etkenlerin başında geliyor. İleriye yönelik planlarımız arasında ilk 1 aylık etapta yeni sistemlerin aksine mevcut sistemleri daha detaylandırmak ve zenginleştirmek yer alıyor. Bu sıralar geriye yönelik çalışarak mevcut sistemleri tekrar elden geçiriyoruz. Bunun en önemli sebebi mevcut sistemler dahilinde oyuncuları aynı şeylere alıştırmak ve duyarsızlaştırmak istemiyoruz. 3 ay önce yer alan sistemi, bu ay değiştirerek daha farklı bir hale getiriyoruz. Bu da bize sürekli kendini yenileyen ve değişimi hissettiren bir oyun keyfi sağlıyor. Bu sıralar üzerinde çalıştığımız gelişmiş ticaret sistemi, otomatik ekonomi döngüsü, daha detaylı bir uyuşturucu ve silah sistemi yer alıyor. GTA V imkanlarını kullanarak insanları alışılmış sistemlerin aksine daha farklı bir oyun tecrübesiyle karşılamak için uğraşıyoruz ve uğraşmaya devam edeceğiz.

Henkai: GTA 5'in modifikasyonları üzerinde proje oluşturma fikri ne zaman oluştu ve çalışmalar nasıl başladı? Rage MP altyapısı seçme sebebiniz neydi?

GL1TCH1337: İki kurucu ortak olarak 2009'dan bu yana rol yapmakta olduğumuz SAMP platformunu 2016'nın sonlarına doğru bırakmamızla beraber artık piyasada yeni bir soluk, yeni bir eğlence arıyorduk. Bilgisayar oyunları konseptlerinin arasında en büyük tutkumuzu olan Role Play'i daha farklı bir platformda tatmak için SAMP'ın ardından yine GTA platformları üzerinde devam etmeye kararlıydık. 2013 yılında SAMP'ta açmış olduğumuz Seven Role Play'in ardından 3 buçuk yıl geçmişti ve yeniden bir şeyler yapmakta kararlıydık. Ancak artık SAMP bizim için bitmişti. Seven Role Play'i GTA V üzerinde kurarak Türkiye'ye bu platformu tanıtmakk istiyorduk. Ancak Seven Role Play ilk olarak RageMP'de kurulmadı. İlk olarak iki ortak olarak 2016'nın son ayında GTA V platformundaki sunucu platformlarını araştırmaya başladık. 2017'nin başında GTA V üzerine kurulu çok fazla platform yoktu. O dönemin en başarılı platformu ve bize en uygun olan GTA:Network üzerine sunucumuzu kurduk. GTA Network platformunda yaklaşık 6 ay kadar bulunarak çalışmalarımızı 2017'nin ortasına kadar sürdürdük ve oyunculara ilk hizmetimizi vermeye başladık. 2017 yılının ortasında GTA:Network kurucu ortaklarının projeden ayrılarak farklı platformlara yayılmış olması, ardından GTA:Network'ün çöküşe geçmesiyle askıya aldığımız sunucumuza yeni bir yuva arıyorduk. O dönemlerde GTA:Network'ten ayrılan bazı ortakların GT-MP isminde bir platform oluşturmasıyla GT-MP'de hizmet verdik. Ancak GT-MP'nin de kurucu ortaklarıyla yaşadığı problemlerin ardından kapanma dönemine geçmesiyle yeniden bir yuva aramak zorundaydık. Son olarak bu sefer kalıcılığından daha emin olduğumuz ve döneminin en başarılı oyun anlayışını sağlayan RageMP'e 2017 yılının sonunda geçiş yaptık. RageMP platformunun geliştirici ve kurucularıyla o dönemden bu yana bulunan ortaklaşa çalışmalarımız, bize başarıyı getiren büyük etkenlerden birisi oldu. RageMP'nin sürekli kendini geliştirip daha iyi hizmet sunmaya çalışıyor olması, yeri geldiğinde bizden geri bildirimler bekleyerek bizimle özel Beta sürümlerini paylaşıyor olması bizim bu platformda kalıcılaşmamızı sağladı. Şu anda da RageMP başarılı hayatına devam ediyor ve sunucumuz bu platformda varolmaya devam edecek. Özellikle son gelen RAGE:1.1 güncellemesiyle senkron problemleri ortadan kalktığı için diğer platformlarla imkanları eşitlemiş durumdayız.

Henkai: İlerleyen süreçlerde bu ekibin içerisinde GTA'nın farklı modifikasyonlarında (SA:MP vb.) Seven projesini ek olarak açma fikri var mı? Kısacası Seven projesini sadece GTA V üzerinde mi göreceğiz? Farklı altyapılar üzerinde Seven projesini mutlaka görmek isteyenler olacaktır. Çalışmalarınız başladı mı veyahut başlayacak mı?

GL1TCH1337: Şimdilik GTA V platformu dışında herhangi bir yerde sunucu açma fikrimiz yok. Ancak GTA V platformu içerisinde text sunucumuzun ardından Türkçe voice sunucusu, ardından GTA V platformunda uluslararası olarak hiç bulunmayan bazı global sunucu konsepti fikirlerimizde var. Bununla ilgili olarak Brezilya ve Amerika'dan bazı önemli ekiplerle iletişim halindeyiz ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak bu planları ilerleyen aylarda sürpriz olarak duyurmak daha hoş olacaktır.

Henkai: Son olarak RockstarTR platformuna ve üyelerine söylemek istedikleriniz var mı?


GL1TCH1337: RockstarTR platformu Türkiye'de hizmet vermeye başlamış, yakın zamanda önemli bir noktaya gelecek önemli bir platform. Bu platformun üyelerine, varsa Role Play'e ilgileri veya hevesleri sunucumuzda hizmet vermek için can atıyoruz. Türkiye'de bir şeyleri başarmış olan Seven Role Play'i, RockstarTR gibi önemli bir platformda ağırlamış olmanız bizim için gurur kaynağı. RockstarTR platformunun üyeleriyle daha sık iletişimde kalarak, onları sunucuda görmek için sabırsızlanıyoruz.
Sevgiler,
GL1TCH1337 & Chef


RockstarTR Ajans Ekibi olarak bugün Seven Roleplay yöneticisi GL1TCH1337 ile röportajımızı gerçekleştirdik, her iki taraf için de umarız keyifli bir röportaj olmuştur. RockstarTR olarak projelerinde başarı dileklerimizi sunar, güzel işlere imza atmanızı temenni ederiz.

-RockstarTR Ajans Ekibi

Son düzenlenme: 13 Eyl 2020 16:44:04 Henkai

Zeta

Kaliteli işlere imza atıyorlar. Umarım daha çok başarılı olurlar.  :gtav:



Joker 

victimrp.com founder

Grogi


lacosapalm 

İyi adamlar, @Vengeance  index yapmış  :kahkaha:. Başarılar dostlar  :helal:


web developer

felony

Kaliteli sunucu, Türkiye'nin en iyisi!



Chef

Herkese destekleri için teşekkürler, daha iyisi için çalışmaya durmak bilmeden devam. RockstarTR'ye bir kere daha bu avantaj için teşekkürler.



opus.magnum

bilgisayar olsa sampı bırakıp direk başlarım. acayip sağlam :gtav:



Vengeance


Kydnos 

Bugüne kadar daha iyisini görmedim, Türkiye'nin en iyisi.



Thanos

Destekleriniz için teşekkür ederiz," Başarı bir yolculuktur, bir varış noktası değil.. " durmak yok.. değerli destekleriniz ile yola devam. (:



White

En iyisi olmaya tam gaz devaam!



Pırasa

Siz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu. PC sorunlarım olduğu için şu sıralar oyunda olamasam da birlik tanıtımlarındaki ss'leri takip ederken her yerim titriyor. Utanmasam oynayamadığım için oturup ağlayacağım. Durmak yok yola devam!



Jorah

Daima zirvede kalmak için çalışmaya devam.



TRSinan28

Sunucuda oynamaktayım. Ortamın olsa gerçekten çok zevkli olacak gibi görünüyor. Ortamım yok henüz, deli tavuk gibi oradan oraya gidiyorum arabayla.  :şeytan: